Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγίες Σωστής Φροντίδας και Συντήρησης Στρώματος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή φροντίδα και συντήρηση του καινούργιου σας στρώματος.

Ένα στρώμα για να παραμείνει άνετο, καθαρό και σε άριστη κατάσταση για αρκετό καιρό, είναι θεμελιώδες να λαμβάνει και τη κατάλληλη μεταχείριση που θα συμβάλει ευεργετικά στη συντήρησή του. Πιο κάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις σχετικές οδηγίες φροντίδας από τον κατασκευαστή. Παρακαλούμε διαβάστε τις προσεκτικά και εάν εξακολουθείτε να έχετε κάποια απορία ή ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφοριών μας έτσι ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το στρώμα σας και να απολαύσετε τη χαλάρωση που πραγματικά μπορεί να σας προσφέρει.

τον καθαρισμό ή την αποθήκευσή του, καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά. Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια (PocketSprings) πρέπει να μεταφέρονται σε οριζόντια ή κάθετη θέση έχοντας την πλευρά με τη μεγαλύτερη επιφάνεια στραμμένη προς τα κάτω.

εντελώς την πλαστική συσκευασία από το στρώμα πριν τη χρήση.

έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται κατά την τοποθέτηση του στρώματος στη βάση του κρεβατιού. Μην τις χρησιμοποιείτε ως λαβές για να μεταφέρετε το στρώμα καθώς μπορεί να βγουν και να καταστρέψουν το ύφασμά του.

Μην τοποθετείτε το στρώμα σας σε σπασμένη βάση ή σε υπόστρωμα που δεν έχει σχεδιαστεί για να το υποστηρίζει σωστά. Τα στρώματα με ελατήρια δεν πρέπει να τοποθετούνται σε άνιση βάση, βάση με καμπύλες ή σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα. Μην τοποθετείτε ένα στρώμα σε μια βάση όπου οι τάβλες απέχουν περισσότερο από 7 εκατοστά μεταξύ τους (άκαμπτες σανίδες κρεβατιού). Αν η βάση/υπόστρωμα διαθέτει καμπυλωτές τάβλες, η απόσταση μεταξύ τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5cm. Τέλος, μην τοποθετείτε το στρώμα σε βάση που δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος για να το υποστηρίξει σωστά. Η βάση/υπόστρωμα δεν πρέπει ποτέ να έχει μικρότερο μέγεθος από το στρώμα. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι διαστάσεις του στρώματος και της βάσης είναι συμβατές, καθώς το στρώμα μπορεί να χάσει το σχήμα, τη μορφή ή / και να καταστραφεί εντελώς. Δείτε τη σειρά των βάσεων(ντιβανιών) μας εδώ!

για να αποφύγετε τυχόν επιφανειακές ζημιές όπως οι λεκέδες ή η μούχλα. Το προστατευτικό κάλυμμα πρέπει να είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει στο συγκεκριμένο στρώμα που χρησιμοποιείτε. Δείτε τη σειρά των προστατευτικών καλυμμάτων μας εδώ!

από τη μία πλευρά στην άλλη ή να το περιστρέφετε από πάνω προς τα κάτω ανά διαστήματα λίγων μηνών (συνιστάται: 2-3 εβδομάδες μετά την αγορά και ακολούθως κάθε 3 μήνες το αργότερο), καθώς αυτό βοηθάει το στρώμα και τα υλικά που περιέχει να διατηρούν την ομοιομορφία τους. Αν λοιπόν, γυρίζετε και περιστρέφετε το στρώμα σας, η ποιότητά του θα παραμείνει υψηλή κατά τη φυσική διάρκεια ζωής του και θα εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση του σε κάθε χρήση. Μοναδική προϋπόθεση το στρώμα σας να έχει 2 πλευρές για χρήση!

αφαιρέστε σεντόνια, καλύμματα κλπ. και αφήστε το στρώμα να αεριστεί και αναπνεύσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει την εξάτμιση της οποιασδήποτε υγρασίας έχει απορροφηθεί κατά τη διάρκεια της νύκτας και θα βοηθήσει στην αναμόρφωση των υλικών.

ή να χοροπηδάτε στο στρώμα, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκληθεί σοβαρή βλάβη στα ελατήριά ή το αφρώδες υλικό του.

με μια κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα, έχοντας υπόψιν ότι συνιστάται μόνο στεγνό καθάρισμα. Για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί, ήπια απορρυπαντικά ή / και κρύο νερό (Προσοχή: Το πανί δεν πρέπει να έχει απορροφήσει μεγάλη ποσότητα νερού). Επίσης, συνιστάται επαγγελματικός και εξειδικευμένος βαθύς καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει το κάλυμμα του στρώματος αλλά και το ίδιο το στρώμα.