Stroma Blog

6 λόγοι γιατί είναι καλό να στρώνεις το κρεβάτι σου

Σίγουρα μετά από ένα απολαυστικό ύπνο στο Stroma σου, ξυπνάς και θέλεις να αρχίσεις άμεσα την ημέρα σου. Ωστόσο υπάρχουν καλοί λόγοι για να αφιερώσεις λίγα λεπτά έτσι ώστε να στρώσεις το κρεβάτι σου. Η κίνηση αυτή είναι μια καλή συνήθεια που θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου για τους πιο κάτω κύριους λόγους:

1. Διατηρείς το κρεβάτι και το Stroma σου καθαρό

Αν στρώνεις το κρεβάτι σου λίγα λεπτά μετά από την ώρα που έχεις ξυπνήσει, δίνεις την δυνατότητα στο Stroma σου να αναπνεύσει και δεν αφήνεις την σκόνη της ατμόσφαιρας να πέσει πάνω στα σεντόνια και τα μαξιλάρια σου.

2. Έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη προσπάθεια της ημέρας

Καθημερινά ανταποκρινόμαστε όλοι σε τόσες υποχρεώσεις. Το άμεσο στρώσιμο του κρεβατιού δίνει την αίσθηση ότι έχεις ήδη πετύχει τον πρώτο στόχο της ημέρας, άρα είσαι έτοιμος/η να πετύχεις και πολλά άλλα τις επόμενες ώρες.

3. Θα μπορέσεις να υιοθετήσεις και άλλες καλύτερες συνήθειες

Πολλοί άνθρωποι το πρωί δεν δίνουν τον χρόνο στον εαυτό τους να συνέλθει από τον ύπνο και ξεκινούν άμεσα δουλειά χωρίς να έχουν κάποιες καλές συνήθειες. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να στρώσεις το κρεβάτι σου, θα μπορέσεις μετέπειτα να ολοκληρώσεις και την απαραίτητη καθημερινή υγιεινή των δοντιών, του σώματος αλλά και να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να προγευματίσεις με ένα καλό και θρεπτικό πρωινό. Αυτές οι συνήθειες προσφέρουν την απαραίτητη αυτοφροντίδα που όλοι χρειαζόμαστε!

4. Τα σεντόνια και τα μαξιλάρια διατηρούν το σχήμα τους

Αν αφήσεις τσαλακωμένα τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σου μέχρι το βράδυ που θα ξαπλώσεις ξανά στο κρεβάτι σου, θα έχουν χάσει το σχήμα τους. Δεν θα είναι τόσο μαλακά και ευθυγραμμισμένα, η ποιότητα τους με τον καιρό χαλάει και δεν θα νιώθεις τόσο όμορφα όσο με ένα καλοστρωμένο κρεβάτι

5. Θα κοιμηθείς καλύτερα

Δημοσκόπηση του National Sleep Foundation διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες σε έρευνα οι οποίοι ανέφεραν ότι στρώνουν το κρεβάτι τους τακτικά, ήταν επίσης πιο πιθανό να πουν ότι κοιμούνται καλά τις περισσότερες νύχτες. Η διαπίστωση του NSF συσχετίζεται με το καλό περιβάλλον που πρέπει να διατηρούμε στην κρεβατοκάμαρα, δηλαδή καλή θερμοκρασία, καθαριότητα και στρωμένο κρεβάτι.

6. Το κρεβάτι είναι η αρχή των πάντων της κρεβατοκάμαρας

Αν έχεις ένα στρωμένο κρεβάτι τότε, και το υπόλοιπο δωμάτιο θα μπορεί εύκολα να τακτοποιηθεί και αμέσως δίνει την αίσθηση ενός ωραίου δωματίου όπου η τάξη και η καθαριότητα κυριαρχεί.

Οι έξι αυτοί λόγοι είναι σημαντικοί έτσι ώστε όλοι να προσπαθήσουμε να διατηρούμε την συνήθεια του στρωμένου κρεβατιού σε καθημερινή βάση. Τα στρώματα ύπνου Stroma συμβάλουν άμεσα στο να απολαμβάνετε ποιοτικό ύπνο, ωστόσο η προσπάθεια του καθενός στο να διατηρεί τον χώρο ύπνου του καθαρό και τακτοποιημένο είναι εξίσου σημαντική.

Για στρώματα ύπνου, μαξιλάρια, ντιβάνια, κεφαλαρίες και πολλά λευκά είδη δείτε το διαδικτυακό μας κατάστημα Stroma

Βρείτε τα καταστήματα μας σε όλη την Κύπρο ΕΔΩ