Stroma Blog

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για εσάς και το ταίρι σας

Σύμφωνα με του επιστήμονες, ένας μέσος ενήλικας ξοδεύει έως και το ένα τρίτο της ζωής του στο στρώμα του και ο καθένας σύμφωνα με τον σωματότυπο του χρειάζεται διαφορετικό επίπεδο στήριξης κατά την διάρκεια του ύπνου. Γι αυτό και το κατάλληλο στρώμα θα πρέπει να παρέχει επαρκή στήριξη για την πλάτη σας και να ανταποκρίνεται σε κάθε τμήμα της καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης.

Αν όμως κοιμάστε με τoν/ην σύντροφο σας, τότε το στρώμα σας θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές και για τους δύο έτσι ώστε να έχετε ένα ωφέλιμο και ποιοτικό ύπνο.

Ποιους παράγοντες πρέπει να να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για εσάς και το ταίρι σας:

Στυλ ύπνου

Συζητήστε με τον σύντροφό σας για τις συνήθειες ύπνου σας, καθώς οι διαφορετικοί σωματότυποι και στυλ ύπνου απαιτούν διαφορετικά επίπεδα σφριγηλότητας στο στρώμα.

Kοιμάστε με την πλάτη, στο πλάι ή στο στομάχι; Εάν κοιμάστε ανάσκελα, μια καλή επιλογή θα ήταν ένα μεσαίο έως μεσαίο σκληρό στρώμα, καθώς επιτρέπει το σωστό περίγραμμα στην οσφυϊκή σας περιοχή. Από την άλλη πλευρά, εάν κοιμάστε στο πλάι, ασκείται περισσότερη πίεση στους ώμους και τους γοφούς σας. Έτσι, ένα πιο μαλακό στρώμα θα ταίριαζε καλύτερα.

Όσο για εκείνους που κοιμούνται με το στομάχι τους, καλό είναι να γνωρίζουν πως αυτή η στάση του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου δεν αφήνει το σώμα να ξεκουραστεί και να ‘’επουλωθεί’’, για αυτό φρόνιμο θα ήταν να δοκιμάσουν να αποκτήσουν νέα στάση ύπνου. Εντούτοις, σίγουρα ένα πιο σκληρό στρώμα θα αποτρέψει τη «βύθιση» για αυτούς που κοιμούνται μπρούμυτα οπότε οι προτιμήσεις δείχνουν ότι άτομα με αυτή την στάση ύπνου προτιμούν στρώματα με μαλακές επιφάνειες.

To μέγεθος μετράει!

Έχετε αντιληφθεί ποτέ ότι κοιμάστε καλύτερα όταν ο σύντροφός σας δεν είναι κοντά σας και είστε μόνοι στο κρεβάτι; Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μοναχικός ύπνος επιτρέπει σε κάποιον να ξεκουραστεί καλύτερα. Γι’ αυτό αν νιώθετε ότι δεν ξεκουράζεστε τόσο καλά ενώ κοιμάστε με τον/ην σύντροφό σας, το πιθανότερο να νιώθει και αυτός/η το ίδιο.

Έτσι λοιπόν, αν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιό σας ώστε να κινήστε ελεύθερα, επενδύστε σε ένα κρεβάτι-ντιβάνι και συνεπώς και σε ένα στρώμα μεγαλύτερο από το προηγούμενο, τα οποία θα σας δώσουν άνεση και άπλα σε εσάς και το ταίρι σας.

Μια δοκιμή θα σας πείσει

Τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα όταν επιλέγετε ένα στρώμα, είναι να το δοκιμάσετε με τον σύντροφο σας. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους καταστημάτων Stroma σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών στυλ και υλικών στρώματων.

Ένα πολύ σφιχτό στρώμα μπορεί να είναι άβολο και μπορεί να εμποδίσει τη σπονδυλική σας στήλη να διατηρήσει τη φυσική της καμπύλη όταν κοιμάστε. Από την άλλη πλευρά, ένα πολύ μαλακό στρώμα μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση, προκαλώντας έτσι κακή στάση του σώματος και πόνο στην πλάτη.

Γι’ αυτό φορέστε άνετα ρούχα και ξαπλώστε σε διαφορετικά στρώματα για τουλάχιστον 10 λεπτά για να δείτε αν είστε ευχαριστημένοι με το επίπεδο άνεσης. Δοκιμάστε διάφορα είδη στρωμάτων σε συνδιασμό με τα μαξιλάρια και αισθανθείτε άνετα να ρωτήσετε τα πάντα γύρω από τον ύπνο!

 

Βρείτε το στρώμα που σας ταιριάζει μέχρι τις 28/2 και εμείς σας κάνουμε δώρα αξίας μέχρι και €681!
Για παράδειγμα για ένα στρώμα 1000€, ΔΩΡΟ λευκά είδη/μαξιλάρια €300 )
Περισσότερα: stroma.com.cy/shop/